Woningwaarde Bepalen, Hoe Gaat Dat?

Vul vrijblijvend ons aanvraagformulier in voor het maken van een afspraak. Een woonwagen - niet zijnde een woonwagen met een eigen aandrijving of een woonwagen die ingevolge de Wegenverkeerswet zonder ontheffing over een weg mag worden voortbewogen - of woonwagenstandplaats die is gelegen op een centrum dat niet is aangewezen om te worden opgeheven.

Ook is het verstandig uw woning te laten keuren bij verkoop, zodat een (potentiële) koper kan vertrouwen op een rapport welk is opgesteld door een onafhankelijk keuringsbureau en u als verkoper niet wordt geconfronteerd met verborgen gebreken achteraf.

Duidelijk is wel dat er veel zaken spelen rondom de eigen woning en overlijden en dat de problematiek behoorlijk complex is. En dat het bovendien de moeite kan lonen om een zekere planning te laten uitvoeren door een specialist met name ter besparing van erfbelasting.

Er is nu nog maar één manier overgebleven om de erfbelasting naar beneden te doen laten bijstellen: wanneer je inschat dat de WOZ-waarde echt te hoog is en de eigenaar heeft hier zelf nooit een bezwaar tegen gemaakt, dan kun je dat als erfgename doen.

Indien de rechter beslissingen moet nemen over bijvoorbeeld de hoofdverblijfplaats van het kind en de zorg/contactregeling van het kind met de ouder bij wie het niet met name woont, dient de rechtbank kinderen van 12 jaar of ouder in de gelegenheid te stellen daarover zijn of haar mening te geven.

Maar houd er wel rekening mee dat de gegevens van het kadaster niet heel erg actueel zijn, het kan dus goed zijn dat de informatie die je krijgt al een paar maanden oud is. Informatie van het kadaster is heel handig als je toevallig weet dat een bepaalde woning die vergelijkbaar is met de jouwe onlangs is verkocht.

Jouw huis is dan altijd verzekerd tot bijvoorbeeld €300.000 of €400.000,- Dat is natuurlijk makkelijk, maar je moet nog steeds ongeveer weten wat de herbouwwaarde van jouw huis is. Dan weet je zeker of je de juiste opstalverzekering afsluit voor jouw situatie.

Ik heb je nu verteld waarom de WOZ-waarde naar mijn mening geen goede indicatie is van wat jouw huis écht waard is. Denk je erover om je huis te verkopen, dan adviseer ik je om voordat je een vraagprijs bepaalt een waardebepaling te laten doen door een makelaar.

Een aantal recente rechterlijke uitspraken laten zien dat het in de rechtspraktijk de moeite loont om kanttekeningen te plaatsen bij het automatisch toepassen van artikel 1:100, lid 1 BW: de echtgenoten hebben een gelijk aandeel in de ontbonden gemeenschap.

Geen slecht idee om u door een financiële expert voor te laten rekenen wat de beste en meest voordelige oplossing is. Desgewenst brengen wij - vrijblijvend - in samenwerking website met verschillende erkende hypotheekadviseurs uw financieringsmogelijkheden in kaart.

Voor de gevallen waarin de wet geen aansprakelijkheidsbeperking toestaat, aanvaardt u dat de aansprakelijkheid van IP Belgium tegenover u, om welke reden ook, in geen geval hoger kan zijn dan het bedrag van de vergoeding die u daadwerkelijk aan IP Belgium voor de Diensten hebt betaald.

In de markt genoemde waardestijgingspercentages van 65% van de verbouwingskosten zijn gebaseerd op verbouwingskosten per woning van € 45.000,- en betroffen allen grondgebonden woningen, met name tussenwoningen met een marktwaarde vóór renovatie van ca. € 200.000,-.

"Hij zal die wel het eerste benaderen, want dat is het makkelijkst, maar als er ondertussen zelf iemand komt die interesse heeft zal hij die heus niet tegenhouden."( en dat laatste gebeurd dus wel, betalende klanten uit het bestand gaan voor en de rest wordt in eerste instantie buiten de deur gehouden.

Dus stel dat de woning in de verhuurmarkt ca. 600 per maand zou doen dan zal de (vruchtgebruikende) bewoner/eigenaar 300 euro per maand aan de andere eigenaar verschuldigd zijn vanwege het gebruik van zijn deel van het eigendom waarover die mede-eigenaar zelf niet kan beschikken.

Vanzelfsprekend houdt onze dienstverlening niet op nadat wij samen met u de de notaris hebben bezocht en de eigendomsoverdracht een feit is. Wij willen ook nog heel graag van u weten hoe u onze dienstverlening heeft ervaren middels een door u in te vullen enquête.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Woningwaarde Bepalen, Hoe Gaat Dat?”

Leave a Reply

Gravatar